wino śliwkowe japońskie choya silver
wino śliwkowe japońskie choya silver

Wino Śliwkowe Choya Silver

33,99 zł
Brutto
Dostępna ilość: 5 szt.

Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 732-430-992 lub email: sklep@wino-sklep.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.

Ilość
Smak
Słodkie
Kolor
Białe
Kraj
Japonia
Zawartość alkoholu
10 %
Pojemność
500 ml
Producent
Choya Umeshu

Japońskie Wino Śliwkowe Choya Silver w smaku dominuje aksamitna słodycz, wyraźne nuty owocowe i delikatny zapach śliwek o charakterystycznym, słodko-kwaśnym smaku.

Wino Choya Silver posiada unikalny owocowy aromat, z subtelnymi nutami migdałów i marcepanu.

Japońska nalewka śliwkowa Choya Silver jest słodka, o głębokim złotym kolorze. Jej charakter bardziej przypomina likiery owocowe niż tradycyjne wina, co czyni ją bardzo przyjemną alternatywą..

Wino Śliwkowe Choya Silver to gatunek trunku alkoholowego zrobionego z japońskich śliwek UME, cenionych za swoje wyjątkowe walory smakowe i odżywcze, będących perłą w koronie Kraju Kwitnącej Wiśni. Owoce UME, które wchodzą w skład Choya Silver, są bogate w witaminę C oraz słyną z mnóstwa korzystnych właściwości zdrowotnych, co czyni je niezmiernie cenionymi w kulturze Japonii.

Japońskie wino śliwkowe Choya Silver, to produkt destylacji japońskiej wódki shochu. Jej sekretem jest umeshu, tradycyjny japoński likier o wyrazistym, słodko-kwaśnym smaku, wytwarzany z japońskich owoców ume. To właśnie zielone owoce UME nadają temu trunkowi oryginalny charakter i delikatny bukiet aromatyczny.

Wino Choya Silver jest często określana mianem trunku śliwkowego, mimo że owoce UME nie są normalnymi śliwkami, lecz należą do rodziny różowatych, występujących w Azji Wschodniej i Japonii. Ich wygląd i kolor przypominają śliwki, stąd popularna nazwa tego napoju: wino śliwkowe.

Sugestie kulinarne: Nalewka z owoców ume doskonale sprawdza się jako aperitif, dodatek do koktajli lub picie w pojedynkę. Ze względu na jej słodycz, Choya Silver najlepiej podawać schłodzoną lub z dodatkiem kilku kostek lodu, zwłaszcza podczas letnich spotkań. Dzięki swojemu kwaśnemu posmakowi doskonale komponuje się z delikatnymi potrawami, idealnie pasując do dań z ryb, owoców morza i deserów. Jej słodki smak świetnie współgra z pikantnymi daniami kuchni azjatyckiej, równoważąc ich ostrość.

Idealne połączenie - Choya Silver i sushi

Wino śliwkowe i sushi od tysiącleci stanowią nieodłączny element japońskiej kuchni, tworząc doskonałe połączenie smakowe. Ponieważ Choya Silver doskonale współgra z owocami morza, znajduje swoje miejsce w prawie każdej japońskiej restauracji, wzbogacając smak sushi i kuchni azjatyckiej swoim delikatnym aromatem i słodko-kwaśnym smakiem.

Temperatura serwowania: 8-12 °C

UWAGA: Napoje alkoholowe mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim i trzeźwym przy odbiorze Zamówienia