Rum Plantation Pineapple
- Kraj
- Barbados
- Zawartość alkoholu
- 40 %
- Pojemność
- 700 ml
- Producent
- Cognac Ferrand
Rum ananasowy Plantation Pineapple ma kolor bursztynowo-brązowy.
Smak rumu jest pięknie skonstruowany, z przyjemnymi nutami dojrzałego banana, ananasa i przypraw nasączonych dymnymi niuansami pozostającymi na finiszu.
Bogaty, pyszny aromat rumu urzeka dymnymi nutami, tonami owoców tropikalnych (ananasa) i skórki cytrusowej, nutami goździków.
Rum jest dobry jako digestif w czystej postaci lub z lodem, dobrze komponuje się z cygarem. Może być używany do tworzenia koktajli.
Rum Plantation Pineapple został stworzony przez Alexandra Gabriela, mistrza Cognac Ferrand i Davida Wondricha, autora "Imbibe".
Podczas produkcji rumu ananasy odmiany Queen Victoria są najpierw umieszczane na tydzień w białym rumie Plantation. Następnie przeprowadza się destylację. W tym samym czasie inna część miąższu owocowego ananasa dojrzewa przez 3 miesiące w rumie Plantation Original Dark Rum. Oba Rumy są następnie łączone i umieszczane w drewnianych beczkach, gdzie dojrzewają kolejne przez 3 miesiące.
Rum ananasowy jest hołdem dla wielebnego Stigginsa, którego ulubionym napojem był Rum ananasowy, w notatkach pośmiertnych Klubu Pickwicka Charlesa Dickensa. Nie przeznaczony do sprzedaży, Rum został stworzony, aby zadowolić współpracowników i przyjaciół. Będąc ofiarą własnego sukcesu, jest teraz dostępny dla szerokiego grona konsumentów i uznawany przez specjalistów.