Matua Marlborough Sauvignon Blanc Organic
- Smak
- Wytrawne
- Kolor
- Białe
- Kraj
- Nowa Zelandia
- Region
- Marlborough
- Szczep
- Sauvignon Blanc
- Rok
- 2021
- Zawartość alkoholu
- 13.5 %
- Pojemność
- 750 ml
- Producent
- Matua
Wino Matua Marlborough Sauvignon Blanc urzeka swoim słomkowo-złotym kolorem.
Podniebienie jest okrągłe i czyste z nutami owocowymi i mineralnymi oraz pikantną kwasowością na finiszu.
Wino ma świeży, elegancki nos z nutami cytrusów, brzoskwini, minerałów i wiosennych kwiatów.
Wino doskonałe jako aperitif, ale także do łososia, dań z białego mięsa, ostryg i innych owoców morza.
Temperatura serwowania: 10-12°C
Wysokiej jakości winogrona Sauvignon Blanc uprawiane w regionie Marlborough w Nowej Zelandii dla wszystkich Twoich potrzeb i tego, co znajdziesz w kieliszku z Sauvignon Blanc Matua. Dzięki klasycznej kwasowości, dobrej strukturze i objętości Marlborough Sauvignon Blanc, to naprawdę oszałamiające wino podbija subtelne nuty tropikalnych i cytrusowych owoców i ziół, z urzekającym aromatem i fascynującym smakiem. Wina są wytwarzane z selekcji winogron z ponad 100 różnych miejsc w Marlborough, w tym z podregionów Wairau i Avatar, co daje wina o bogatej różnorodności smaków, które w pełni wyrażają terroir regionu. Podczas produkcji wina wyciskany sok winogronowy jest natychmiast oddzielany od skórek i umieszczany w kadziach ze stali nierdzewnej, gdzie rozpoczyna się fermentacja przy użyciu własnych naturalnych drożdży. Daje to winu jasny, korzenny, naturalny aromat. Po fermentacji wino pozostaje na osadzie aż do butelkowania.