Masca Del Tacco Piano Chiuso Primitivo Di Manduria Riserva
Masca Del Tacco Piano Chiuso Primitivo Di Manduria Riserva

Piano Chiuso Primitivo Di Manduria Riserva Masca Del Tacco

149,99 zł
Brutto
Dostępna ilość: 5 szt.

Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 732-430-992 lub email: sklep@wino-sklep.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.

Ilość
Chcesz kupić min. 18 butelek? Zadzwoń a 1 butelkę otrzymasz GRATIS - 732 430 992
Smak
Wytrawne
Kolor
Czerwone
Kraj
Włochy
Region
Puglia (Apulia)
Szczep
Primitivo di Manduria
Rok
2019
Zawartość alkoholu
16 %
Pojemność
750 ml
Producent
Masca del Tacco

Wino Masca Del Tacco Piano Chiuso Primitivo Di Manduria Riserva ma głęboki rubinowo-czerwony kolor z granatową obwódką.

Smak wina powtarza odcienie aromatu, imponując uderzającą równowagą siły i elegancji. Świeża kwasowość i soczysta owocowość nadają mu fantastyczną wartość odżywczą. Jedwabiste taniny pokrywają długie, trwałe wykończenie.

Wino charakteryzuje się bardzo złożonym aromatem z nutami dzikich jagód i spirytusowych wiśni, uzupełnionymi kwiatowymi i trawiastymi tonami. Pikantne niuanse przypraw i kakao tworzą piękne obramowanie aromatycznej palety.

Sugestie kulinarne: Wino doskonale komponuje się z gorącymi potrawami o dobrze ustrukturyzowanym smaku, takimi jak gnocchi z borowikami i guanciale (suszone policzki wieprzowe), a także z dziczyzną, gulaszem, smażonymi, dojrzałymi serami. Może być spożywany w czystej postaci, bez jedzenia.

Masca del Tacco," Piano Chiuso " Riserva to fantastyczne wino, które jest maksymalnym wyrazem terroiru. Wino to stało się częścią nowego projektu Felice Mergé o nazwie "zamknięta Winnica" ("vigneto chiuso" lub po prostu "chiuso"), stworzonego do produkcji win z ograniczonych winnic o małym obszarze (na wzór francuskiego "Clos"). Owoce pochodzące z tych " zamkniętych " winnic mają różną jakość i jak najjaśniej przedstawiają terroir ich pochodzenia. Primitivo na wino "Piano chiuso" jest uprawiane na działce w pobliżu Mandurii, otoczonej suchym kamiennym murem, z czerwoną glebą bogatą w materię organiczną i wapień. Wiek winorośli przekracza 70 lat. Winifikacja w kontrolowanej temperaturze obejmuje długi okres kontaktu brzeczki ze skórką winogron. Dojrzewanie wina odbywa się w dużych beczkach (co najmniej 9 miesięcy) i butelkach (około 6 miesięcy). Wprowadzenie na rynek następuje zawsze po 31 marca.

Temperatura serwowania: 16-18 °С

UWAGA: Napoje alkoholowe mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim i trzeźwym przy odbiorze Zamówienia
Inne Alkohole Tego Producenta
Inne alkohole z tej kategorii