Poggio le Volpi Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria
Poggio le Volpi Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria

Lu Rappaio Primitivo di Manduria Masca del Tacco

Wino Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria o rubinowym kolorze z fioletowym odcieniem.

Prezentuje miękki, dobrze ustrukturyzowany, hojny oraz soczysty smak z zaokrąglonymi taninami, nutami ciemnych leśnych owoców i jagód a także wanilii, słodkich przypraw oraz aksamitnym wykończeniem.

Aromat wina jest obfity, wyczuwalne odcienie kompotu truskawkowego, jeżyn, rozmarynu, fioletowych kwiatów.

Sugestie kulinarne; podawać z makaronem z grzybami, grillowanym mięsem, grillowanym mięsem, jagnięciną.

Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria czerwone wytrawne wino powstaje z winogron szczepu Primitivo uprawianych w regionie Apulia. Ręcznie zbierane winogrona umieszczane są w stalowych zbiornikach, gdzie brzeczka jest fermentowana w kontrolowanej temperaturze przez 28 dni. Wino dojrzewa przez 1,5 roku w dużych beczkach z francuskiego dębu.

Temperatura serwowania: 16-18⁰ C

NAGRODY Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria:

roczniki 2014 i 2015 zdobył złote medale na "Berliner Wine Trophy",

rocznik 2016 zdobył złoty medal na "Mundus Vini".

Opis

Smak
Wytrawne
Kolor
Czerwone
Kraj
Włochy
Region
Apulia
Szczep
Primitivo di Manduria
Rok
2020
Zawartość alkoholu
14 %
Pojemność
750 ml
Producent
Masca del Tacco
Apelacja
DOC

Brak opinii produktu dodanych przez użytkowników..

Zobacz także

Zarejestruj nowe konto

Posiadasz już swoje konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło