Poggio le Volpi Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria
Poggio le Volpi Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria

Lu Rappaio Primitivo di Manduria Masca del Tacco

79,99 zł
Brutto
Dostępna ilość: 39 szt.

Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 732-430-992 lub email: sklep@wino-sklep.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.

Ilość
Smak
Wytrawne
Kolor
Czerwone
Kraj
Włochy
Region
Puglia (Apulia)
Szczep
Primitivo di Manduria
Rok
2022
Zawartość alkoholu
14 %
Pojemność
750 ml
Producent
Masca del Tacco
Apelacja
DOC
UWAGA: Rocznik wina oraz etykieta i wygląd może różnić się od podanego w opisie jeżeli chcesz być pewny rocznika, wyglądu butelki, napisz lub zadzwoń: 732-430-992

Wino Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria o rubinowym kolorze z fioletowym odcieniem.

Prezentuje miękki, dobrze ustrukturyzowany, hojny oraz soczysty smak z zaokrąglonymi taninami, nutami ciemnych leśnych owoców i jagód a także wanilii, słodkich przypraw oraz aksamitnym wykończeniem.

Aromat wina jest obfity, wyczuwalne odcienie kompotu truskawkowego, jeżyn, rozmarynu, fioletowych kwiatów.
 
Sugestie kulinarne; podawać z makaronem z grzybami, grillowanym mięsem, jagnięciną, baraniną, wieprzowiną, świeżych sałatek z granatem i rukolą a także serem pleśniowym.

Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria czerwone wytrawne wino powstaje z winogron szczepu Primitivo uprawianych w regionie Apulia. Ręcznie zbierane winogrona umieszczane są w stalowych zbiornikach, gdzie brzeczka jest fermentowana w kontrolowanej temperaturze przez 28 dni. Wino dojrzewa przez 1,5 roku w dużych beczkach z francuskiego dębu.

Temperatura serwowania: 16-18⁰ C

NAGRODY Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria:

roczniki 2014 i 2015 zdobył złote medale na "Berliner Wine Trophy",

rocznik 2016 zdobył złoty medal na "Mundus Vini".

1. Co to jest Lu Rappaio Primitivo di Manduria?

Lu Rappaio Primitivo di Manduria to czerwone wino produkowane przez Masca del Tacco, a jego nazwa pochodzi od odmiany winogron Primitivo, uprawianej w regionie Manduria we Włoszech. To eleganckie wino o intensywnym smaku i aromacie.

2. Jakie są cechy charakterystyczne Lu Rappaio Primitivo di Manduria?

Lu Rappaio Primitivo di Manduria charakteryzuje się głębokim, rubinowym kolorem, intensywnym aromatem owoców leśnych, przypraw i wanilii. W smaku jest pełne, zrównoważone, o miękkich taninach i długim finiszu.

3. Jakie potrawy pasują do Lu Rappaio Primitivo di Manduria?

Lu Rappaio Primitivo di Manduria doskonale komponuje się z daniami kuchni włoskiej, takimi jak makaron z sosem pomidorowym, dania z mięsa, np. grillowane steki, oraz serami, zwłaszcza pecorino. Jest to również wspaniałe wino do degustacji samodzielnie.

4. Czy Lu Rappaio Primitivo di Manduria nadaje się do przechowywania?

Tak, Lu Rappaio Primitivo di Manduria jest winem, które ma potencjał do dojrzewania w butelce. Można je przechowywać przez kilka lat, co pozwoli mu rozwijać bardziej złożone aromaty i smaki. Pamiętaj jednak o odpowiednich warunkach przechowywania, tj. ciemnym i chłodnym miejscu.

UWAGA: Napoje alkoholowe mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim i trzeźwym przy odbiorze Zamówienia
Inne Alkohole Tego Producenta
Inne alkohole z tej kategorii