Lista produktów marki Baron de Ley
Wina baron de ley reserva rioja, semi dulce, club privado rioja 2018, blanco rioja semidulce, finca monasterio rioja, graciano, blanco, rioja rosado. Nowoczesna technologia i tradycja w połączeniu z historią dają spektakularne efekty. Oto przepis na sukces. Hiszpania jest trzecim co do wielkości producentem wina na świecie. Ich wina uważane są za jedne z najlepszych na Półwyspie Iberyjskim; mają tradycję uprawy winorośli sięgającą Fenicjan. La Rioja jest jednym z najbardziej znanych hiszpańskich regionów winiarskich i tylko jeden procent jego obszaru geograficznego jest objęty tą apelacją. Winogrona uprawiane w tym regionie dają wina najwyższej jakości. W miesiącach jesiennych lśnią kolorami pomarańczy, fioletu, złota i czerwieni. Region ten jest ulubionym terenem pod uprawę winnic i produkuje wina, które baron de Ley ceni i szanuje. Zachęcamy zatem do wspólnej podróży po winnicach tego regionu. Na czym polega przepis na sukces Baróna de Leya? Wydarzenie, które łączy tradycję z nowoczesną technologią i jest przesiąknięte historią. Jak to działa w praktyce? Winnice produkujące najlepsze wina znajdują się na ponad 600 hektarach ziemi. Różne podregiony mają winnice, które się do tego przyczyniają. Producenci z Rioja czerpią korzyści z licznych mikroklimatów, rodzajów gleby i odmian winorośli w swoim regionie. Wykorzystują również winnice regionu do tworzenia wysokiej jakości win o wyraźnej osobowości.
Aby wyprodukować najlepsze wino, tylko najlepsze winogrona są ręcznie zbierane i starannie selekcjonowane. Kolejnym ważnym etapem są zbiory, które obejmują zbiór 1,8 miliona kilogramów winogron w każdym roczniku. Baron de Ley specjalizuje się w winach Reserve i Grand Reserve dzięki tradycyjnej francuskiej i amerykańskiej praktyce starzenia win przez długi czas w dębowych beczkach. Winiarze Baron de Ley tworzą innowacyjne projekty i wykorzystują nowe odmiany winorośli, aby wprowadzić swoje metody produkcji w nowoczesną erę. Eksperymentują również z nową technologią produkcji wina i wykorzystują rodzime drożdże fermentacyjne do tworzenia wyjątkowych win. Pablo Tascon to pseudonim używany przez Alberto Chemella. Motto, które papuguje dyrektor techniczny i główny winiarz Nick Spina, brzmi „Analiza techniczna: analiza techniczna” (którą określa również skrótem T.A.T.A.).
W ofercie sklepu wszystkie wina słynnego producenta z Hiszpanii Rioja Baron de Ley. Tworząc moje wina, szukam winnic o wyraźnych cechach i wysokiej jakości. Pablo jest hiszpańskim enologiem z dużym doświadczeniem w produkcji wina. Zademonstrował swoje umiejętności, łącząc techniki winifikacji i dojrzewania z niezwykłymi mieszankami gleby. W rezultacie jego wina są świeże, czyste i wypolerowane – to efekt jego wysiłków. Gonzalo Rodriguez jest enologiem, którego osobiste credo brzmi: „Pracowitość jest matką geniuszu”. Praca z winem inspiruje wspaniałe rezultaty. Po polerowaniu wyłania się diament. Gonzalo jest uznawany za jednego z najlepszych hiszpańskich enologów lat 80. Jego praca w Ribera del Duero zaowocowała doskonałymi winami. Od lat 90. pracował z winnicami, które eksperymentowały z nowymi pomysłami w produkcji wina. W 2000 roku stał się częścią Barón de Ley po udzieleniu porad winnicom. Jego praca odciągnęła producenta od popularnych rodzimych winogron i zamiast tego skupiła się na mniej popularnych alternatywach. Baron de Ley uważa, że indywidualność Rioja jest tym, co odróżnia ten region od innych. Uważa, że tradycjonaliści i moderniści w branży winiarskiej powinni egzystować obok siebie, aby konkurować stylem. De Ley wierzy, że skupienie się na własnych winnicach pomaga Rioja zachować ich osobowość i klasę.