Likier Kahlua 0,7 L
- Smak
- Słodkie
- Kraj
- Meksyk
- Rok
- 2021
- Zawartość alkoholu
- 20 %
- Pojemność
- 700 ml
- Producent
- Pernod Ricard
Likier Kahlua 0,7 L to deserowy likier w kolorze palonej kawy.
Smak likieru jest bogaty, kawowy, z lekkimi, ale wyczuwalnymi nutami rumu.
Aromat likieru jest hipnotyzujący, kawowy, z nutami wanilii.
Sugestia kulinarne: Alkohol pije się w czystej postaci lub z dodatkami mlecznymi. Czysty Likier z kruszonym lodem jest uważany za bardzo wyrafinowany. Na bazie tego likieru przygotowywane są koktajle, które stały się światowym klasykiem.
Kahlua to likier kawowy, lider sprzedaży na świecie w swoim segmencie. Tylko najpiękniejsze ziarna kawy Arabica są używane do produkcji "Kahlua".
Jego wyjątkowy aromat i smak zostały nagrodzone Srebrnym Medalem w 2008 roku na International Wine and Spirits Competition oraz dwoma srebrnymi medalami na San Francisco World Spirits Competition, 2006 i International Wine and Spirits Competition, 2007.
Obecnie produkty marki Kahlua są produkowane przez Pernod Ricard w fabrykach w Meksyku, Danii i Szkocji.
Zastanawiałeś się gdzie kupić likier Kahlua ? Zapraszamy do naszego sklepu
Temperatura serwowania: 10-12 °C
Likier Kahlua jest świetnym składnikiem do przygotowania wielu smacznych drinków. Oto kilka propozycji:
-
White Russian:
- 50 ml Likieru Kahlua
- 25 ml wódki
- 25 ml śmietany kremówki
- Kostki lodu
Wlej Likier Kahlua i wódkę do szklanki napełnionej lodem. Delikatnie wymieszaj, następnie powoli wlej śmietanę kremówkę, tak aby utworzyła warstwę na wierzchu. Możesz delikatnie zamieszać lub podać ze słomką.
-
Espresso Martini:
- 50 ml Likieru Kahlua
- 25 ml wódki
- 25 ml świeżo zaparzonej kawy espresso
- 10 ml syropu cukrowego (opcjonalnie)
- Kilka ziaren kawy do dekoracji (opcjonalnie)
Wstrząśnij wszystkie składniki z lodem w shakerze i odcedź do kieliszka koktajlowego. Jeśli chcesz, możesz udekorować drinka kilkoma ziarnami kawy.
-
Kahlua Colada:
- 50 ml Likieru Kahlua
- 50 ml rumu białego
- 100 ml mleka kokosowego
- 50 ml soku ananasowego
- Kostki lodu
Wlej wszystkie składniki do blendera z lodem. Zblenduj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie wlej do szklanki koktajlowej i ozdób plastrem ananasa lub kawałkami kokosa.
-
Kahlua Sour:
- 50 ml Likieru Kahlua
- 25 ml soku z limonki
- 15 ml syropu cukrowego
- Białko jaja (opcjonalnie)
- Kilka kawałków limonki do dekoracji
Wstrząśnij wszystkie składniki z lodem w shakerze. Możesz dodać białko jaja, jeśli chcesz uzyskać bardziej kremową teksturę. Odcedź do szklanki old-fashioned z lodem i udekoruj kawałkami limonki.
-
Kahlua Cocoa Martini:
- 50 ml Likieru Kahlua
- 25 ml wódki waniliowej
- 25 ml mleka czekoladowego
- Łyżeczka proszku do kakao
- Kilka kawałków czekolady do dekoracji
Wstrząśnij wszystkie składniki z lodem w shakerze i odcedź do kieliszka koktajlowego. Udekoruj kawałkami czekolady.