Likier Cointreau 0,7L
- Smak
- Pomarańczowy
- Kraj
- Francja
- Region
- Angers
- Zawartość alkoholu
- 40 %
- Pojemność
- 700 ml
- Producent
- Cointreau
Likier pomarańczowy Cointreau ma krystalicznie przezroczysty kolor, po dodaniu lodu nabiera opalowego (matowo-białego) koloru, co wskazuje na wysoką zawartość naturalnych olejków eterycznych.
Likier ma pyszny smak początkowo łagodny, później nabiera palących tonów, z bogatymi nutami gorzkich i słodkich pomarańczy na finiszu.
Likier pobudza wyobraźnię swoim bogatym aromatem z tonami owoców, białych kwiatów, pomarańczy i olejków eterycznych.
Likier pomarańczowy Cointreau to alkohol który, jest tradycyjnie używany jako aperitif i jest szeroko stosowany do przygotowywania koktajli, coraz częściej zastępując Triple sec. Likier Cointreau nadaje koktajlom bogaty pomarańczowy aromat i nowe odcienie smaku.
Zastanawiasz się gdzie kupić likier pomarańczowy Cointreau? To słynny francuski Likier, którego sekretem wyjątkowości jest harmonijne połączenie wybranych słodkich i gorzkich pomarańczy, które stanowią podstawę tego napoju.
Alkohol Cointreau jest produkowany we Francji według starej rodzinnej receptury. Do produkcji "Cointreau" do zakładu w Angers trafia suszona skórka gorzkich pomarańczy z Antyli, słodkich pomarańczy z Brazylii, Hiszpanii i południowej Francji. Skórka jest podawana na alkohol przez kilka dni, powstały napar jest dwukrotnie destylowany w starych miedzianych destylatorach, a następnie do likieru dodaje się wodę źródlaną i syrop cukrowy. Sekret technologii polega na ścisłym przestrzeganiu proporcji znanych tylko właścicielom marki.
Likier Cointreau jest uważany za jeden z popularnych francuskich likierów, który jest optymalny do spożycia w czystej postaci i koktajlach. Miłośnicy nut owocowo-kwiatowych spożywają "Cointreau" z lodem, ciesząc się różnorodnym smakiem i rozpoznawalnym aromatem.
Cointreau Likier jest wytwarzany ze słodkich i gorzkich pomarańczy zwanych Pomorzanami. Ale dokładny przepis na napój jest trzymany w ścisłej tajemnicy. Jednak każdy może odwiedzić francuską fabrykę w ramach wycieczki i zajrzeć po drugiej stronie produkcji likieru pomarańczowego.