Champagne Jackowiak-Rondeau Cuvee Gourmande to elegancki szampan o lekko złocistym kolorze.
Szampan emanuje owocowym bukietem cytrusów, jabłek, ananasów.
Subtelnie złożona struktura z bąbelkami musującymi o średniej długości.
Charakteryzuje się głębokim bogactwem smakowym, soczysty i elegancki w smaku o wyraźnie półwytrawnym charakterze.
Sugestie kulinarne: dojrzałe sery, wędliny długodojrzewające, sałatki, aperitif oraz różnorodnymi deserami i ciastami.
Champagne Jackowiak-Rondeau Cuvee Gourmande wytwarzany jest na terenach winnicy objętej AOC Champagne należących do rodziny Rondeau, z wykorzystaniem odmian winogron: Pinot Meunier, Pinot Noir oraz Chardonnay.
Jest rezultatem połączenia francuskiej sztuki winiarskiej z historią ppor. Władysława Jackowiaka, bohatera Kampanii Wrześniowej. Po zakończeniu wojny, w związku z małżeństwem z panną Rondeau, otrzymał on fragment winnicy co zapoczątkowało produkcję wyjątkowych win z polskim akcentem, symbolizowanym przez Orła w koronie na etykiecie.
Temperatura serwowania: 10-12˚C