Concerto Lambrusco Reggiano Medici Ermete Organic
Concerto Lambrusco Reggiano Medici Ermete Organic

Concerto Lambrusco Reggiano Medici Ermete Organic

69,99 zł
Brutto
Dostępna ilość: 5 szt.

Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 732-430-992 lub email: sklep@wino-sklep.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.

Ilość
Smak
Wytrawne
Smak
Musujące
Kolor
Czerwone
Kraj
Włochy
Region
Emilia Romagna
Szczep
Lambrusco Salamino
Rok
2022
Zawartość alkoholu
11.5 %
Pojemność
750 ml
Producent
Medici Ermete
Apelacja
DOC Lambrusco Reggiano

Wino musujące Concerto Lambrusco Reggiano Medici Ermete Organic ma rubinowy kolor.

Wino oferuje czysty, owocowy smak, który jest żywy, przyjemny i harmonijny. Ma odpowiednią równowagę kwasowości i garbników.

Niepowtarzalny zapach wina przypomina jagody, takie jak truskawki i maliny z nutą czerwonych owoców.

Sugestie kulinarne: To wino dobrze komponuje się z wieloma rodzajami dań mięsnych, takich jak wędliny, mortadela, szynka i nie tylko; Dania z makaronu; lazania; tagliatella z sosem mięsnym; tortellini dyniowe z ziołami; dania z sosem mięsnym; pieczeń wołowa; grillowane mięso; risotto z grzybami i dynią; i dojrzały ser.

Winogrona czerwone Lambrusco pochodzą z ojczyzny obejmującej aż 60 podgatunków. Region Emilia-Romagna w południowych Włoszech to miejsce, w którym znajduje się ten ląd; produkcja wina była aktywna w okresie Cesarstwa Rzymskiego. Wina Lambrusco słyną z naturalnego musowania i zdolności gaszenia pragnienia. Kiedy dzikie winogrona są używane do produkcji win, dają piękne, lekkie wina, które są popularne we Włoszech i poza nimi.

Wino Lambrusco Reggiano wytwarzane w staromodny sposób jest również współczesnym przedstawicielem szczepu Lambrusco. To atrakcyjne wino musujące o soczystym smaku będzie wspaniale komponować się z daniami kuchni włoskiej.

Winogrona Lambrusco Salamino uprawiane w prowincji Reggio Emilia stanowią podstawę wina DOCConcert. Winogrona są uprawiane w winnicy, która osiąga tylko 25% specyfikacji DOCConcert. Starannie wyselekcjonowane jagody są mielone i dodawane do brzeczki przed jej zaparzeniem w niskich temperaturach przez 5 do 6 dni. Dzięki temu wino ma głębszy kolor i bogatszy smak. Po fermentacji alkoholowej trwającej około 20 dni, wino jest pod ciśnieniem i umieszczane w hermetycznych stalowych zbiornikach do wtórnej fermentacji. Gdy wino opadnie i zostanie przefiltrowane, jest korkowane i przenoszone do pojemników w kształcie butelki przed dojrzewaniem.

Temperatura serwowania: 5-8°C

UWAGA: Napoje alkoholowe mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim i trzeźwym przy odbiorze Zamówienia
Inne alkohole z tej kategorii