Ca' Di Rajo Conegliano Valdobbiadene Treviso Prosecco DOCG
- Smak
- Półwytrawne
- Smak
- Musujące
- Kolor
- Białe
- Kraj
- Włochy
- Region
- Veneto, Prosecco di Conegliano-Valdobiadene
- Szczep
- Glera (Prosecco) 100%
- Rok
- 2021
- Zawartość alkoholu
- 11 %
- Pojemność
- 750 ml
- Producent
- Ca' Di Rajo
- Apelacja
- DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore
Wino Ca' Di Rajo Conegliano Valdobbiadene Prosecco o barwie jaskrawożółtym, z zielonkawymi refleksami, bardzo delikatne i trwałe perlage.
Prosecco to cudownie półwytrawne wino musujące o rześkiej kwasowości, niskiej zawartości cukru, z dużą ilością owoców i charakteru.
Smak ma niesamowitą strukturę, miękką z wyłaniającymi się owocowymi nutami, zrównoważoną kwasowością i harmonijnym wykończeniem.
Aromaty: kwiaty akacji, o dobrej intensywności, ze szczególnymi nutami jabłka, cytryny i grejpfruta.
Sugestie kulinarne: Idealnie komponuję się z owocami morza, zimnymi makaronami, daniami sałatkowymi, aperitif, i wędlin, a także do przystawek i przekąsek.
Casa Ca DI Rajo produkuje się na posiadłości w średniowiecznej wiosce we Włoszech i dysponuje najbardziej innowacyjnymi technologiami winiarskimi. Ca' di Rajo Prosecco Conegliano Valdobbiadene Treviso Superior Millesimato DOCG Extra Dry, to Prosecco wytwarzane z winogron glera, które są zbierane ręcznie w połowie września i są charakterystyczne dla obszaru valdobbiadene z bardzo miękkim tłoczeniem. Technika produkcji to Charmat między 70-90 dni. Dojrzewanie odbywa się 45 dni przed komercjalizacją.
Temperatura serwowania: 6-8°C