Brilla Prosecco Extra Dry
Brilla Prosecco Extra Dry

Brilla Prosecco Extra Dry

57,99 zł
Brutto
Dostępna ilość: 14 szt.

Jeżeli wybrana przez Ciebie ilość jest niedostępna zamów przez sms: 732-430-992 lub email: sklep@wino-sklep.pl a Twoje zamówienie skompletujemy w 48 godz.

Ilość
Smak
Półwytrawne
Smak
Musujące
Kolor
Białe
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Szczep
Glera (Prosecco) 100%
Rok
2020
Zawartość alkoholu
11 %
Pojemność
750 ml
Producent
Botter
Apelacja
DOC Prosecco Treviso
UWAGA: Rocznik wina oraz etykieta i wygląd może różnić się od podanego w opisie jeżeli chcesz być pewny rocznika, wyglądu butelki, napisz lub zadzwoń: 732-430-992

Wino musujące Brilla Prosecco Extra Dry o jasno słomkowej barwie, która mieni się delikatnym perlage.

Smak wina musującego jest lekki, owocowy i orzeźwiający. Posiada dobrze wyważony, harmonijny smak z wytrawnym, kwaśnym posmakiem i przyjemnym mineralnym wykończeniem.

Wino o delikatnym i złożonym aromacie zawiera owocowe nuty zielonego jabłka przemieszane z nutami fiołka i brzoskwini.

Wino jest idealnym otwieraczem do lekkich potraw, takich jak dania z serem i rybami. Dobrze komponuje się również z lekkimi przekąskami.

Wino Brilla Prosecco doskonale nadaje się na prezent, posiada błyszczącą brokatową etykietę, która niestety na zdjęciu nie jest dobrze widoczna, na żywo efekt jest znakomity.

Brilla Prosecco to białe wino musujące wytwarzane z winorośli Glera (Prosecco) uprawianych w winnicach położonych na wzgórzach regionu Veneto. Klimat w tym regionie jest umiarkowany ze względu na bliskość morza i wpływ pasma górskiego Alp. Ze względu na bliskość morza zimy w Wenecji Euganejskiej są mroźne i deszczowe. Latem na tym obszarze występują gorące lata z obfitymi suchymi opadami deszczu. We wrześniu rozpoczynają się żniwa. Delikatnie sprasowane jagody są starannie sortowane, a następnie umieszczane w stalowych cysternach w celu statycznego osadzania w niskiej temperaturze. Wino musi przejść fermentację alkoholową przez dwa lata, zanim będzie można je przechowywać. W tym czasie określone szczepy drożdży fermentują w temperaturze 18 stopni Celsjusza przez 8 do 10 dni. Wino jest następnie filtrowane i umieszczane w stalowych pojemnikach przed poddaniem wtórnej fermentacji z dodatkiem sacharozy i drożdży. Procesy te są następnie przeprowadzane w temperaturze od 14 do 15 stopni Celsjusza.

Nazwa Brilla powstała z połączenia słów Brilliant i Prosecco. Projekt flakonu łączy sztandarowe cechy włoskiego stylu życia; genialne Prosecco i biżuteria. Połączenie tych dwóch koncepcji zaowocowało unikalnym produktem z wykrzyknikiem na końcu. Szklane butelki zawierają musujące Prosecco jako przypomnienie ich diamentowego połysku. Okulary w kształcie gruszki sprawiają, że popularne diamenty klasy jubilerskiej są łatwiejsze do zauważenia. Wielu osobom diamenty wysokiej jakości kojarzą się ze szlachetnością, to samo można powiedzieć o prestiżowych winach.

Temperatura serwowania: 5-8°C

UWAGA: Napoje alkoholowe mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim i trzeźwym przy odbiorze Zamówienia
Inne Alkohole Tego Producenta
Inne alkohole z tej kategorii