Bepin de Eto Brut Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore
- Smak
- Wytrawne
- Smak
- Musujące
- Kolor
- Białe
- Kraj
- Włochy
- Region
- Veneto, Prosecco di Conegliano-Valdobiadene
- Szczep
- Glera (Prosecco) 100%
- Rok
- 2023
- Zawartość alkoholu
- 11.5 %
- Pojemność
- 750 ml
- Producent
- Bepin de Eto
- Apelacja
- DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore
Wino Bepin de Eto Brut Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG ma piękny słomkowy odcień, który odbija światło słoneczne.
Wino ma owocowy i kwaśny smak z nutami kwiatów, cytrusów i zielonego jabłka. Jego aromat jest bogaty i pełen złożoności; pachnie brzoskwiniami, jabłkami i kwiatami. Ma przyjemnie słodki posmak z gładką konsystencją i lekkim musowaniem.
Posmak wina jest wytrawny i delikatny, ale sam smak ma miękką strukturę.
100 % Prosecco, legendarna odmiana winogron Glera, jest używana do natychmiastowej produkcji wina.
To świetna opcja do wszelkich przystawek, które podajesz z posiłkami: mieszanie go z makaronem ryżowym, mieszanie z kurczakiem i ryżem w curry z kurczaka, mieszanie z brzoskwinią i kurczakiem w kurczaku z sałatką brzoskwiniową oraz mieszanie z awokado i krewetkami w rożkach tortilli.
Wino musujące Bepin de Eto Brut Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG to jeden z najlepszych drinków na romantyczną kolację lub świętowanie świąt. Włoska marka wyprzedziła innych światowych konkurentów oferując dobrą jakość, wspaniały smak, niezapomniany aromat i przystępne ceny.
Prosecco to musujące, białe wino, które pochodzi z obszaru uprawy DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore w północnej części prowincji Treviso. Jest wytwarzany z winogron rosnących u podnóża Dolomitów iw pagórkowatym krajobrazie Felettano. Prosecco Spumante Brut to doskonałej jakości wino musujące, które jest również przyjemne w smaku. Butelka również prezentuje kunszt, prezentując wzór plastra miodu inspirowany delikatnym perłowym musem na podniebieniu.
Sugestie kulinarne: Bepin de Eto to pyszne, lekke i owocowe wino, które świetnie komponuje się z lekkimi posiłkami lub jako aperitif. Można go również mieszać z innymi napojami, takimi jak koktajle owocowe i fale hawajskie. Kulinarne propozycje łączenia go z innymi potrawami obejmują mieszanie go z kurczakiem curry, kurczakiem po chińsku, falami hawajskimi, polędwicą wieprzową w sosie orzechowym i lekką sałatką warzywną.
Winiarnia rodziny Ceschin znajduje się pośrodku wzgórz Colli di Conegliano. Pradziadek Nicoletta, szukając nowych wyzwań, rozpoczął pracę w winnicy. Z wielkim entuzjazmem i poświęceniem położył podwaliny pod udane zbiory. Pobliscy miejscowi obserwowali syna Ettore, Giuseppe, i myśleli, że wygląda jak jego dziadek Nicoletto. Przypisali to Bepin de Eto, czyli imię Nicolettos Giuseppe. Mosé odziedziczył przekazanie dokumentu przez ojca jemu, a następnie synowi Ettore. Kilka lat później Ettore nauczył się, jak wytwarzać wysokiej jakości wino dzięki ciężkiej pracy i zyskał szacunek swoich współpracowników do 1966 roku. Oddaje hołd swojemu ojcu, rodzinie i przeszłości, nazywając swoją winiarnię Bepin de Eto.
Temperatura serwowania: 8°C