Wino Półwytrawne

Nasza winnica internetowa w swojej ofercie posiada również wina półwytrawne we wszystkich możliwych dostępnych kolor, czyli: wino białe półwytrawne, wino czerwone półwytrawne oraz wina różowe półwytrawne. Dobre czerwone wino półwytrawne ma zrównoważony smak, bez silnego przekrzywienia na słodycz lub kwas. Zawartość cukru resztkowego w nim waha się od 3 do 30 g/l.taki napój doskonale komponuje się z daniami mięsnymi z wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny lub dziczyzny, a także z dojrzałymi serami. Wina półwytrawne są czerwone, różowe i białe, asamblowane lub monosortowe. Wśród popularnych odmian: Chianti, Chardonnay, Soave. Powszechne przekonanie, że wszystkie wina półwytrawne są tanie, jest błędne. Jest to dalekie od prawdy: na przykład w portfelu Fort najdroższe wino półwytrawne kosztuje ponad 500 zł, co wcale nie jest tanią opcją budżetową z dolnej półki supermarketu. Wina półwytrawne są produkowane na całym świecie i we wszystkich regionach winiarskich, z szerokiej gamy odmian. Przedstawiamy nasz wybór półwytrawnych win. Riesling jest często używany do produkcji win półwytrawnych białych, ponieważ odmiana ma naturalną wysoką kwasowość. Würtzberg Terra Saar powstaje w pobliżu słynnej niemieckiej Mozeli, w nieco cieplejszym regionie Saary. Chenin Blanc ma jeszcze wyższą kwasowość niż Riesling. Z tej odmiany tradycyjnie powstają fantastyczne białe wina półwytrawne we francuskiej Loary. Wino białe półwytrawne Inzolia, znana również jako Ansonica w Toskanii, jest dość powszechną odmianą na Sycylii. Duca Di Salaparuta Colomba Platino to bardzo owocowe, a jednocześnie lekkie i świeże wino.


Weinbach to prawdziwa legenda francuskiej Alzacji. Ich Pinot Gris jest trudny do porównania z popularnymi wodnistymi odmianami z Włoch, tak złożonym, a jednocześnie delikatnym winem. Przygotuj się na spotkanie z czymś wyjątkowym i niezwykłym! Półwytranwe białe warianty Pinot Gris można również znaleźć w Austrii i Niemczech. Wino różowe półwytrawne Rosabella – przetłumaczona jako "piękna róża") to jedyne różowe wino z Piemontu w naszym asortymencie. Niezwykle świeża i jednocześnie soczysta jagoda, z nutami różowego grejpfruta, głogu i truskawek. Wino powstaje z lokalnych odmian Nebbiolo, Barbera i Dolcetto i stanowi doskonały dodatek do dań z surowych ryb i cielęciny. Różowe wino półwytrawne z winnicy, która nie wymaga przedstawiania. Fani nowozelandzkiej farmy Villa Maria z łatwością rozpoznają jej wina nawet podczas ślepej degustacji. Róża z Villa Maria okazała się delikatna, gastronomiczna i orzeźwiająca – idealna na ciepłe letnie dni. Kolejna półwytrawna róża z Włoch, tym razem z bardzo pięknego miejsca w pobliżu jeziora Garda. Rosa dei Frati powstaje z czterech lokalnych winogron, o smaku dość złożonym, wypełnionym tonami czerwonych owoców, dzikich wiśni i migdałów. Wino półwytrawne będzie idealnie pasować do risotto i makaronów, grillowanych ryb. Ten sam austriacki Zweigelt, który spotkał się już w wersji różowej. Tym razem wersja w postaci czerwonego wina półwytrawnego, pikantnego, eleganckiego, z nutami wiśni, kawy i czekolady. Selvarossa to czerwone wino półwytrawne z południa Włoch, od słynnego producenta Due Palme. Wino w całości oddaje charakter Apulii: jasne, o gęstym rubinowym kolorze, dość wysokim, ale eleganckim alkoholu. Wino najlepiej otworzyć na godzinę przed podaniem i połączyć z grillowanym mięsem, dziczyzną i dojrzałymi serami.

Jest 1 produkt.

Pokazano 1-1 z 1 pozycji